UTSTÄLLNINGSTRÄNING OCH NATURBIOLOGI. VINDAR SOM LYFTER ÖRON OCH FÅ DAGAR KVAR INNAN SOMMAREN TAR FART

Jo men visst. Måndag och skola. Rätt pigg for jag upp ur min sköna säng och tog en längre promenad med mina fyrbenta. Efter en helg med en sjuk matte tycker Mårten att livet är rätt tråkigt. Därav är hans bus-nivå på topp! Men nu har vi varit på utställningsträning på kvällen och Mårten ligger nu som däckad på golvet. Skönt med trötta hundar på kvällen. Då vet man att dom har fått tillräckligt med aktiviteter för dagen. Imorgon väntar exkusion vid Billudden (?) tror jag. Börjar bli riktigt trött på skolan nu, och alla väldigt opedagogiska lektioner.. Men men, soon to be over för denna termin. Längtar då verkligen inte efter nästa! Phu. Matte. Nu ska jag hoppa in i duschen och invänta min älskade Adam. Och förbereda mig mentalt för att lyssna på en gubbe om bergarter en hel dag imorgon.. Må kraften vara med mig (man kan utan att någonsin sett StarWars citera filmen)

EN SOMMAR UTAN GOLDENVALPAR, HUR SKA VI KLARA OSS?!


På bilderna: Frida (Dewmist Signature) och Mårten (Dewmist Scaramouche) sommarvalpar 2011. Efter Ch Linigor Mactavish x Ch Dewmist Serenissima. Ch = Champion


REGN OCH SNOR. OSKÖNT. OBRA. IDAG BLEV ENDÅ EN RÄTT SÅ BRA DA'

Jo men visst, efter att varit den stolta fotbollsfrun jag faktiskt är så får jag nu lida. Regnet öste ner över oss som samlats för att se Gästrike-Hammarbys tredje match för året. Men en vinst fick vi se, mycket bra gjort av G-H.gubbarna! Tredje raka, det ser bra ut det här lär man ju tillägga. Nu ska jag knapra tabletter och försöka må bättre. Imorgon väntas jobb på Göranssonska, för att samla ihop pengar till fotbollssektionen inom Årsunda IF. Lite väl kan jag tycka att timmarna 16.00-02.30 kan vara, men vad gör man inte en LÖRDAGSKVÄLL för sitt lag. med snor, tandvärk och ett bankande huvud säger jag och mina sambos nu godkväll. En promenad med jyckarna sen kryper jag under täcket - och stannar där!

SÖNDAGSMYS I GULDBYN MED GRILLNING OCH SOL. HUNDAR I MASSOR OCH LÄTTKLÄDDA SKOR


JAG FÖRSVANN SOM EN VIND. MEN NU ÄR JAG TILLBAKA SOM EN VIRVELVIND!

Jajamensan Mysan och ni andra få som har hittat hit. Nu byter jag .. igen! Jag tyckte nog att min andra blogg blev för dyster och inriktad på besvär och sorg mest. Nu skriver jag om mer glädje och mycket mer hundar. Nog för att det inte endast är glädje utan lite sorg också. Men så är det ju med allt i livet. Helt enkelt.

Dagarna som gått har varit rätt diskreta, regniga och tråkiga. Jag har spelat en del fotboll, kollat på en del fotboll men skolan har nog tagit upp den största tiden. I helgen fick vi ett riktigt fint besked! Rut - Guldåkras Karolina Kurkova är fri!! Vilket betyder att hennes höfter kom ut med ett B. Hennes armbågar var u.a = utan anmärkningar. Vilket gör oss väldigt glada och om allt går som vi vill blir det nog valpar till nästa sommar. Rut är en otroligt fin hund och jag tror verkligen att hon kan få väldigt stabila, fina och kärleksfulla valpar. I can't wait! Denna sommar blir det ju inga valpar då Bellas parning inte blev som vi väntat - men så är det i hundvärlden, det blir sällan som man väntat. Livet på en pinne.

ATT STÄDA ÄR INTE MIN MELODI. UNDANTAGET BLIR DAGEN INNAN TENTA. DÅ STÄDHANDSKAR ÅKER PÅ OCH DAMMSUGAR'N BLIR MIN BÄSTA VÄN.

Konstigt men sant! Man gör vad som helst för att slippa plugga - men jag har faktiskt hunnit med det också. Att plugga alltså. Dagarna har rullat på och jag har haft grymt mycket skola och fotboll på schemat. Nu ska jag invänta att golvet går från blött till tortt sen ska jag ta mina jyckar och stoppa in dem i pappas bil (som jag har fått låna) för att åka till Årsunda och gå i skogen lite. Så B.M & W får springa av sig och står ut med sin tråkiga matte som lär sitta med nosen nedtryckt i ett häfte med Fysik denna torsdagskväll. Efter skogen väntas ett besök på Rusta och sen åker vi hem. För att jag ska kunna plugga röven av mig. Gött.


MORGONSTUND GER TORKA I MUN OCH SAND I ÖGONEN. SÖNDAGAR I ALL ÄRA.

Det bästa med lediga dagar är ju att man kan kliva upp, gå en promenad, mata hundar och sen krypa ner i sängen igen tills man verkligen har vaknat. Jag gick en lite längre promenad än vanligt denna morgon, bara för att solen värmde och det kändes som vi var ensamma i denna rätt så stora lilla stad. Bara fåglarna syntes och hördes. Bara två bilar kom sakta åkandes förbi. En perfekt morgon! Men nu börjar magen skrika på lite mat, så det är väl dags att kliva upp. Adam stannar förmodligen kvar i sängen, han kom ju trots allt hem kl 4 inatt. Hockeykväll med grabbarna. Det kan nog inte bli så mycket mer grabbigt än så? Idag väntar fotbollsträning hemma i byn. Och troligtvist fint väder i massor - låt oss hoppas


KÄRLEKEN FRÅN EN GAMMAL HUND ÄR DEN VACKRASTE OCH DEN NÄRMAST SANNINGEN VI KAN FÅ


ALLA HAR EN SÅN VÄN. SOM NÄR MAN SKA BESKRIVA DENNE I ORD OCH MED KÄNSLOR FÅR TUNGHÄFTA. EN OBESKRIVLIG KÄRLEK. ÄKTA KÄLEK

Barecho's Almost An Angel. Jo nog är hon en ängel allt. Wilma min Wilma. Alla människor växer upp för att mer och mer förstå sin person. För att bli den man är. Vi formas av saker som händer, människor vi möter och ting som förändrar våra liv. Med glädje och sorg formas vi till den person vi är just nu. Just idag. Jag var 10 år när jag mötte Wilma, den 18 november 1999. Dagen efter att hon föddes och jag kunna då aldrig förstå hur älskad det lilla knytet skulle komma att bli för mig. Och hur älskad jag skulle komma att bli av henne. Vår kärlek är som ingen annan. Till en viss gräns kan jag tro att jag inte kommer kunna klara mig utan henne, jag vet ju att jag kommer göra det. Men bara för att jag måste. Jag vill inte. Hon och jag har växt ihop. Minsta blick, minsta ljud och jag vet vad hon vill. Hon vet oftast vad jag vill också, men om det inte faller fröken i tycke så är det förmodligen så att hon struntar i det helt enkelt. Man brukar säga att det finns inget finare än ögonen på en gammal hund. Dom talar om kunskap, trygghet och värme. Jag drömde om att få vara där jag är idag för ungefär 4 år sedan - att jag och Wilma skulle bo i lägenhet tillsammans. Jag förstod redan då att åldern 12 skulle vara en del av sumeringen av vår resa. Men jag förstod nog aldrig hur jobbigt det skulle vara. Med onödig sjukdom i tumörer och njurar som är dåliga känns det jobbigt att behöva acceptera, när tanten är i piggaste form (för en 12åring). Jag förbannar alla tumörer och allt annat som gör min älskling svag! Och njuter av våra stunder som finns kvar.


FIRANDE AV FARFARSGUBBE. RALLYLYDNAD OCH PROMENAD I SKOG. EN BRA DAG PÅ PAPPRET

Nu sitter jag här, på en lördag och är uttråkad och för trött för mitt eget bästa. Har mått som en påse krossade ostkrokar idag, bara allmänt uttrökad på att vara fattig student, lite för tjock och less. Egentligen har jag inget att vara missnöjd över på allvar. Utan bara en del småsaker som ligger och gnor. Men trots sånt strunt har det varit en bra dag. En bra gårdag, hundarna tyckte kanske inte att gårdagens kväll var så kul men vi gjorde ju endå som vi alltid brukar göra när Alma ska sova över - tar en promenad i BlommasSkogen. Så dom fick ju sitt trots allt. Idag har vi tränat på skolgården i Årsunda, vi blev några få tappra som trotsade regn och rusk (men väl på plats sken solen som om regnet aldrig varit där). Mårten är duktig. Riktigt duktig. Men det varar i korta sekunder, men jag kan inte riktigt begära så mycket mer efter ynka 3 månader, enlgit mig själv! Så de funkar bra. Wilma är med som godisråtta och gör sina små konster för frolic i massor. Är man tant och i god form är det i all rätt att få godis i mängder! Bodil däremot, min lilla tjockis och freak får skära ner på godisarna oftast men idag försökte vi oss på STÅ. Vilket krävde många godbitar!! Ena sekunden tycks hon fatta, sen gör vi ett SITT och är tillbaka som på NOLL... Men efter en stunds upprepning tycks det fastna och vi lägger av. En ganska vanlig dag i rallylydnads-land. Men idag övade vi bara på enskilda övningar och skippade att gå barnan.

Därefter somnade jag på soffan hemma i Åkra. Tänk var lite Åkras-luft kan göra bra för själen? Farfar Åke fyller år och detta firades med smörgåstårtor och farmors maräng-dröm. Farfar berättar stunder från förr som om "Svarten, hästen som gick lös och endast löd gammelfarfar Edvin" eller om hur han som barn gick 5 km för att komma till skolan när lillasyster gnabbas med pappa om den gången han skulle hämta henne och hon aldrig kom. Myspys hos farmor och farfar. Underbara historier som jag suger in för att minnas, värd mer än guld att höra.

Nu sitter jag här och har precis lurat i tant Wilma sin mat. De andra tu behöver man inte lura, snarare dom som skulle vilja lura mig att ge dem en omgång till! En promenad på detta så kan man ju slå sig ner för att stanna där fram tills vi ska ut och kvällskissa.

GE MIG BADGLADA HUNDAR OCH SOMMARSOL. MÅNGA DAGAR PÅ EN BYGGA MED TANKARNA UPPE I DET BLÅ.


SJÄLVINSIKT OCH EN CHANS ATT SKRATTA ÅT SIG SJÄLV. EN CHANS ATT SE UR ANDRAS SYNVINKEL.

Har ni någonsin stått, suttit eller infunnit er själva i en sån situation där ni inser kort och gott hur andra ser er? Förmodligen händer det alla. Men för mig hände det plötsligt och utan tidigare blotta tanke på hur KNÄPP och KONSTIG jag som hundmänniska kan tyckas framstå. Det var en sommardag som vilken annan. Mamma hade läst om en kattutställning som skulle hålla rum på travbanan i Gävle. "Roligt!" tänkte jag och följde med. Där gick jag runt, bland katter och tanter. Montrar, burar och domare. Jag ska tillägga att jag tidigare aldrig besökt en sådan tillställning och med öppen mun gick jag runt och beundrade deltagarna och allt som försegick. Mitt bland kattlådor och vackra djur kommer jag på mig själv med tankar som snurrar. "Vad håller dom på med?", "Varför gör man detta?!" "Vem gör detta?". Men det var inte förän jag kläckte ur mig "Vilket galet folkslag" som jag med största inblick förstod att jag och mitt folkslag är minst lika (om inte mer) galet som katt-tanterna! Jag brast ut i skratt men med en viss oro. Är det såhär folk ser på mig? Förmodligen! Är vi galna som utställare? Absolut (den saken visste jag ju redan). Men framför allt: Hur kan jag i hela mitt 22åriga liv ha undgått tanken att andra vanliga "svensson" liksom osvensson ser mig som jag såg på katt-tanterna? Är jag så blind för mig själv? Eller är det bara så enkelt att jag tycker att min verklighet bör vara alla andras? Livet på en pinne brukar man säga, livet i en bubbla vore mer utav en liknelse.


EN DAG I RINGEN. ROCKLUNDAHALLEN OCH VÄSTERÅS

Det var i sin mening att detta inlägg skulle varit insänt för flera dagar sen. Närmare bestämt redan i söndags! Mamma och jag njöt av utställningsringarna i Västerås, liksom det otroligt vackra vädret som söndagen bjöd på! I kalendern stod det med stora bokstäver: DEBUT. Debut för Frida och Mårten, då det skulle komma att bli deras första internationella utställning. Och en bra sådan även! Mårten tog hem sitt första riktiga Ck, placerades tvåa och skötte sig bra. Frida tog hem första platsen i gruppen men utan Ck. Hon skötte sig riktigt bra och vi kunna inte vara mer än nöjd. En bra dag i Rocklundahallen. Som slutade med grillat hemma i byn, samt en trött myskväll med min Adam. Trött husse liksom matte, men jyckarna var även dom trötta söndagen till ära.


RSS 2.0